«حالت وحشت» از کاربران اندرويد 7.1 محافظت ميکند
"Panic Mode" protects Android 7.1 users
اندرويد نسخه 7.1 يک ويژگي امنيتي بزرگ دريافت کرده است. اين ويژگي امنيتي قدرتمند قادر است از اجراي برنامههاي مخرب ممانعت به عمل آورده و آنها را مسدود کند. ويژگي امنيتي جديد حالت وحشت (Panic mode) نام دارد.
مبارزه با برنامههاي مخربي که سيستمعامل اندرويد را هدف قرار دادهاند وارد مرحله تازهاي شده است. در اين مبارزه بزرگ گوگل يک گام بزرگ و موثر در زمينه مبارزه با برنامههاي مخرب برداشته است. گوگل همراه با نسخه 7.1 به کاربران سيستمعامل اندرويد اجازه ميدهد زماني که احساس ميکنند يک برنامه مشکوک يا بدافزاري روي دستگاه آنها نصب شده است، به راحتي دستگاه خود را کنترل کرده و فعاليتهاي بدافزار را به حالت تعليق درآورند. توسعهدهندگان XDA موفق به کشف ويژگي جديدي در اندرويد 7.1 شدهاند که حالت وحشت نام دارد. زماني که کاربر چند مرتبه پشت سر هم دکمه بازگشت را فشار دهد ويژگي حالت وحشت فعال (panic mode) ميشود. زماني که اين ويژگي فعال شد، دستگاه به وضعيت دسکتاپ آماده و به اجراي تمامي برنامههاي در حال اجرا خاتمه ميدهد. مکانيزم حالت وحشت با فشار مرتب (چهار مرتبه) دکمه بازگشت به فاصله 0.3 ثانيه از يکديگر فعال ميشود. به واسطه آنکه اندرويد بايد اطلاع پيدا کند که آيا کاربر واقعا در نظر داشته است به اين حالت سوييچ کند يا تنها هدفش بازگشت به صفحه قبلي يا برنامههاي ديگر بوده است.
در شرايطي که ويژگي حالت وحشت چندان حساس به نظر نميرسد اما زماني که خطري دستگاه اندرويد کاربران را تهديد کند به خوبي کارايي خود را نشان ميدهد. امروزه باجافزارها با سرعت غير قابل باوري سامانهها را در معرض تهديد قرار ميدهند و به راحتي قادر هستند فايلهاي کاربران روي پلتفرمهاي مختلف را رمزنگاري کنند. به لحاظ تئوري اينگونه به نظر ميرسد کاربر پس از 4 مرتبه فشار دکمه بازگشت اين توانايي را دارد از سد قفلي که باجافزارها روي دستگاههاي اندرويدي ايجاد ميکنند عبور کرده و به حالت دسکتاپ باز گردد.
در نتيجه به فعاليت همه برنامههاي در حال اجرا منجمله بدافزارها و باجافزارها خاتمه داده و به کاربر کمک کند نرمافزارهاي امنيتي را به منظور پاکسازي آلودگيها به سادگي نصب کند. البته به اين نکته توجه داشته باشيد که ويژگي فوق بهطور پيشفرض روي دستگاه شما فعال نبوده و توليدکنندگان دستگاههاي اندرويدي خودشان بايد آنرا فعال کنند. گوگل هنوز بهطور رسمي خبر مربوط به اين ويژگي را اعلام نکرده است. گوگل بر اين باور است که بدافزارهاي آينده به اشکال پيچيدهتري سامانههاي کامپيوتري را در معرض تهديد قرار خواهند داد و به همين دليل است که به سراغ طراحي مکانيزمهاي امنيتي پيچيدهتري متمايل شده است. با توجه به کشف تروجان اندرويدي SyDealer که به راحتي قادر بود از دستگاههاي اندرويدي جاسوسي کند، اکنون گوگل به منظور پيشگيري از بروز حملات کلاهبرداري و هکري به ياري کاربران آماده است.
دیدگاه خود را بیان کنید